Ana Silvera

Ana Silvera er en engelsk singer-songwriter, multiinstrumentalist og komponist.

Silveras solomusikk kan karakteriseres som folkemusikk, men trekker på ulike sjangere inkludert jazz, pop og samtidsklassisk. Som komponist har hun fått i oppdrag å skrive verk for ballett, kor, instrumentalensemble og teater inkludert for Concerto Caledonia, Estonian Television Girls Choir og Royal Ballet.

Tekstene hennes henter ofte inspirasjon fra litteratur, poesi og folklore.

Til dags dato har Silvera som soloartist gitt ut to studioalbum, «The Aviary» (2012), «The Fabulist» (2022) og et live-album, «Oracles» (2018), som ble oppført på The Guardian Critics Pick List , og tre EP-er: «Arcana – A Winter EP» (2017), «Light, Console Me» (2020), som inneholder den gambiske kora-spilleren Sefo Kanuteh, og «Gift» (2021).

Hjemmeside: https://www.anasilvera.com/

Saied Silbak

Saied Silbak er en palestinsk komponist og oud-spiller født i Shafaa`mr, i nedre Galilea i det okkuperte Palestina. Han begynte å trene i klassisk piano i en alder av fire, før han gikk over til oud i begynnelsen av tenårene for å fordype seg i arabisk musikk. Silbak har en unik forståelse av ulike typer musikk, fra arabisk, tyrkisk og indisk til klassisk vestlig stil.

Hans signaturlyd, skapt gjennom hans kunstferdige evne til å smelte disse stilene sammen, har bragt han rundt om i verden på festivaler og konsertserier i blant annet Storbritannia, Belgia, Frankrike, Palestina, Marokko og Argentina.

De siste årene har han jobbet med mange kunstnere på tverrfaglige prosjekter og har vært involvert i utdannings- og samfunnsarbeid, og utviklet en politisk og sosialt engasjert praksis.

Hjemmeside: https://saiedsilbak.com/