Foredraget "Religiøst fredsdiplomati" med rabbiner Michael Melchior.

08sept18:0019:00Foredraget "Religiøst fredsdiplomati" med rabbiner Michael Melchior.18:00 - 19:00 Kjøp billett her

Kjøp billett her

Kjøp billett her

Detaljer

Michael Melchior (70) er danskfødt rabbiner som har vært rabbiner og deretter overrabbiner i DMT i Oslo siden 1980. Han har i flere år ledet den nordiske ortodokse Beit Din, den religiøse domstolen som blant annet godkjenner konverteringer til jødedommen. Han kommer fra en familie som i en lang rekke generasjoner har fostret nordiske rabbinere. Melchior er i dag bosatt i Jerusalem. Fra 1999 til 2009 representerte han det venstreorienterte religiøse partiet Meimad i den israelske nasjonalforsamlingen, og han har vært medlem av flere israelske koalisjonsregjeringer ledet av Arbeiderpartiet. Han var blant annet statsråd for den jødiske diaspora i Utenriksdepartementet under Shimon Peres. I sin siste periode som folkevalgt var han komitéleder for utdannelse, kultur og sport. I dag jobber han i hovedsak med freds-, dialog og miljøarbeid, blant annet i nært samarbeid med muslimske og kristne religiøse ledere. Som politiker utmerket han seg med sterkt miljøengasjement. Han tok initiativ til at det ble etablert en egen komité for miljøspørsmål i den israelske nasjonalforsamlingen, og han etablerte i 2007 miljøorganisasjonen Teva Ivri sammen med en gruppe andre israelske miljøvernforkjempere.

Religiøst fredsdiplomati
Religion som en kraft for splittelse, hat og blodsutgytelse er ikke et nytt fenomen. Men kan religion også være en viktig kraft i frontlinjen for forsoning, håp og fred?

Overrabbiner Michael Melchior opprettet sammen med sin muslimske partner Sheikh Abdallah Nimr Darwish Midtøstens religiøse fredsinitiativ, som i dag omfatter hundrevis av partnere. Han vil dele strategier og hindringer fra sitt indre fredsdiplomati fra Midtøsten og også over hele verden. Hans erfaringer med store politiske og religiøse ledere så vel som med grasrotaktivister, gir et helt nytt og annerledes perspektiv på veien videre for israelere og palestinere så vel som for sivilisasjonen for øvrig.

I samarbeid med Litteraturhuset i Trondheim

Mer

Når?

08/09/24 18:00 - 19:00

Privacy Preference Center